Jandarma Genel Komutanlığı 17 Aralık 2019 tarihinde Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sayfası üzerinden yeni bir personel alım ilanı yayınladı. Yayınlanan ilana göre Jandarma Genel Komutanlığı, aşağıda belirtilen kadrolara toplam 94 sözleşmeli personel alımı yapacaktır. Personel alımları 20 Aralık 2019’da başlayacak olup 05 Ocak 2019 tarihinde sona erecektir.
KAYNAK: KAMU İLANLARI COM
Başvuruda bulunmak isteyen adayların, belirtilen KPSS puan türünden en az 60 puan almaları ve ilan içeriğinde belirtilen başvuru şartlarına haiz olmaları gerekmektedir. Jandarma Genel Komutanlığı tarafından alınacak 94 personel, en az lise, önlisans ve lisans mezunu öğrenim düzeylerinden olacak olup, her bir kadro için istenilen öğrenim şartı aşağıda belirtilmiştir.
Personel alımı başvuru şartları, başvuru yeri ve şekli, istenilen belgeler ve diğer detaylar şöyle;
JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI HANGİ KADROLARA PERSONEL ALIMI YAPACAK?
Jandarma Genel Komutanlığı karargahı ile bağlı birlik ve kurumlarının ihtiyacı için aşağıda unvanları yazılı sözleşmeli personel kadrolarına “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar” hükümleri doğrultusunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin B fıkrası uyarınca (94) sözleşmeli personel alınacaktır.
2018 KPSSP3 Puan Türüne Göre;
1 Fizyoterapist,
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Lisans Programından Mezun Olmak.
2 Diğer Teknik Hizmet Personeli,
Fakültelerin Grafik, Grafik Tasarım, Grafik Tasarımı, Grafik Sanatlar/Grafik Sanatları, Grafik Sanatlar ve Grafik Tasarım Bölümlerinin Birinden Mezun Olmak.
2 İstatistikçi,
İstatistik Lisans Programından Mezun Olmak.
1 Veteriner Hekim,
Veteriner Lisans Programından Mezun Olmak.
3 Diyetisyen,
Beslenme ve Diyetetik Lisans Programından Mezun Olmak.
2 Mühendis (İnşaat),
İnşaat Mühendisliği Lisans Programından Mezun Olmak.
1 Mühendis (Elektrik),
Elektrik Mühendisliği Lisans Programından Mezun Olmak.
1 Mühendis (Geomatik),
Geomatik Mühendisliği Lisans Programından Mezun Olmak
1 Kütüphaneci,
Kütüphanecilik Lisans Programından Mezun Olmak.
2 Biyolog,
Moleküler Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Tıbbi Biyolojik Bilimler, Biyomühendislik, Genetik ve Biyomühendislik, Biyolojik Bilimler, Biyoloji Lisans Programlarının Birinden Mezun Olmak
1 Mütercim – Tercüman (Arapça),
Mütercim -Tercümanlık (Arapça), Arap Dili ve Edebiyatı, Arapça Öğretmenliği Lisans Programlarının Birinden Mezun Olmak. En Az B Düzeyinde YDS (Arapça) veya Dengi Arapça Dil Bilgisine Sahip olmak.
1 Mütercim – Tercüman (Rusça),
Mütercim -Tercümanlık (Rusça), Rus Dili ve Edebiyatı, Rusça Öğretmenliği Lisans Programlarının Birinden Mezun Olmak. En Az B Düzeyinde YDS (Rusça) veya Dengi Rusça Dil Bilgisine Sahip olmak.
2 Metin Yazarı,
Radyo, Sinema ve Televizyon, Sinema ve Televizyon, Yeni Medya ve İletişim, Yeni Medya ve İletişim Sistemleri, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Lisans Programlarının Birinden Mezun Olmak
2 Video Montaj Uzmanı,
Radyo, Sinema ve Televizyon, Sinema ve Televizyon, Fotoğraf ve Video Lisans Programlarından Mezun Olmak.
10 Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni,
Büro Yönetimi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Ön Lisans Programlarının Birinden Mezun Olmak.
1 Muhasebe Memuru
Muhasebe, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Bilgisayarlı Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulama Ön Lisans Programlarının Birinden Mezun Olmak.
1 Dizgi Operatörü (Elektronik Dizgi Operatörü),
Lise veya Dengi Ortaöğretim Kurumlarının Herhangi Bir Alanından Mezun Olmak. 3308 Sayılı Kanuna Göre Dizgi Dalında UstalıkKalfalık Belgesine Sahip Olmak
10 Tekniker (Elektronik Sistemler Elemanı)
Elektrik -Elektronik Teknikerliği, Elektronik Haberleşme Teknikerliği, Elektrik -Elektronik, Elektrik ve Elektronik Teknolojisi, Elektronik, Elektronik Haberleşme, Elektronik Haberleşme Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi, Endüstriyel Elektronik, Elektrik, Makine, Tamir ve Bakım, Elektronik Yüksek Teknisyenliği, Endüstriyel Elektronik Teknikerliği, Endüstriyel Elektronik Teknolojisi Ön Lisans Programlarının Birinden Mezun Olmak.
2018 KPSS KPSSP94 Puan Türüne Göre;
45 Destek Personeli (Hizmetli), 1 Çamaşırcı, 2 Bulaşıkçı ve 2 Garson
Lise veya Dengi Ortaöğretim Kurumlarının Herhangi Bir Alanından Mezun Olmak. (Tercihen MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Aile ve Tüketici Bilimleri Alanı Ev ve Kurum Temizliği Kursu Belgesine Sahip Olmak)
GENEL BİLGİLER
Jandarma Genel Komutanlığında Tablo-1’deki yazılı kadrolara, “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu (4-B maddesi), Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar Hakkında Bakanlar Kurulu Kararı ve Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında İlk Defa Devlet Memurluğuna Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik” hükümleri doğrultusunda açıktan temin yoluyla (22) unvanda (94) sözleşmeli personel temini yapılacaktır.
GENEL BAŞVURU ŞARTLARI
a. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak.
b. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlar ile Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar Hakkında Bakanlar Kurulu Kararı’nda belirtilen şartlara sahip olmak.
c. Müracaat tarihi (internetten yapılan başvurunun son günü) itibariyle 18 yaşını tamamlamış veya Türk Medeni Kanunun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almış olmak.
ç. Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
d. Kamu haklarından yoksun bulunmamak.
e. Türk Silahlı Kuvvetleri, J.Gn.K.lığı, Sahil Güv.K.lığı ile kamu kurum ve kuruluşlarından emeklilik, kendi isteği ile istifa ve sağlık nedenleri hariç herhangi bir nedenle çıkarılmamış olmak,
f. Erkek adaylar için; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş (tecilli) veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak veya yapmış sayılacak şekilde muaf olmak.
g. Terör örgütleri ile bu örgütlerin yasal veya yasadışı uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş, katılmamış olmak,
ğ. Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye üye olmadığına dair yazılı beyan sunmak,