Samsun siyasetinde hareketli dakikalar yaşanıyor. AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Ersin Sandıkçı, görevinden istifa ettiğini açı.
Çarşamba siyaset gündemine bomba gibi düşen gelişmede, bir süredir AK Parti Çarşamba İlçe Başkanlığı görevini yürüten Ersin Sandıkçı’nın görevini bıraktığı öğrenildi. İstifa kararı yerel siyaset kulislerinde geniş yankı uyandırırken, Sandıkçı’nın bu kararı hangi gerekçeyle aldığı ise merak konusu oldu.
”Bayrak Yarışı” Vurgusu
İstifanın ardından parti binasında ve yerel yönetim düzeyinde hareketlilik başlarken, Ersin Sandıkçı’nın yakın çevresine bunun bir bayrak yarışı olduğunu ve partinin önünü açmak adına böyle bir karar aldığını belirttiği iddia ediliyor. (Eğer resmi bir açıklama varsa buraya “Sandıkçı yaptığı yazılı açıklamada…” şeklinde ekleme yapılabilir).
Yeni Başkan Kim Olacak?
Ersin Sandıkçı’nın istifasının ardından AK Parti Genel Merkezi ve Samsun İl Başkanlığı’nın Çarşamba için nasıl bir yol haritası izleyeceği, ilçe başkanlığı görevine vekaleten ya da asaleten kimin getirileceği ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.
































