Samsun Asarcık İlçesinden Resul Uyanık Şanlıurfa’ya hakim olarak atandı.
Resul Uyanık 1989 yılında Asarcık-Armutlu köyünde doğmuştur. Resul Uyanık Asarcık Armutlu mahallesinden Ahmet uyanık in oğlu Resul Uyanık İlk öğrenimini Armutlu köyünde, liseyi Ladik ilçesinde okudu. Üniversiteyi, Kocaeli Üniversitesinde 2012 yılında tamamladı , devamında Finans alanında Yüksek Lisansa başlamıştır.
Yüksek lisansta iken, Merkez Bankasının faiz kararlarının finansal piyasalara etkisi ve Döviz kur riskinden korunma yöntemleri alanlarında çalışmalar yapdı. 2014 yılında İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığında göreve başladı. 2018 yılında ise yapılan Hakimlik sınavında başarılı olarak İstanbul’da hakim adayı olarak mesleğe başladı .
Ayrıca aynı yıl yapılan KPSS A grubunda 94 puan alarak Türkiye’de ilk 50 kişi arasında yer aldı 12.03.2021 tarihinde yapılan kura ile Şanlıurfa’ya İdari Hakim olarak atandı.
Allah deflete millete hayırlı olsun görevine başılar diliyorum sayı hakim yeğeni m çok sevindim genç hakim asarcıgın kururusun Türkiye mizin kururusun sevindim ben engelli İsmail Koral arıcaktan